tiistaina, heinäkuuta 18, 2006

33 astetta

Tämmöistä lämpöä ennustettiin tälle päivälle ja oikeassa olivat. Huomenna olisi luvassa vaatimattomat 35. Tällaisessa pätsissä on vaikea tehdä mitään rakentavaa; tietsikan ääressä istuessakin pitää olla pyyhe persuksen alla.

Viikonloppuna oli vähemmän tukalaa, ja onnistuinkin käymään Museum of Londonissa. Nimensä mukaisesti se on museo, joka kartoittaa kaupungin menneisyyttä esihistoriallisesta ajasta noin 1900-luvun alkuun. Tämä on loistava paikka paitsi historiasta kiinnostuneille, myös pienoismallifriikeille ja vintagekolttujen ystäville. Itselläni oli kuitenkin tarkka päämäärä, nimittäin tilapäinen näyttely Satirical London, jossa piti oleman näytillä Spitting Image- eli Sylkiäiskamaa. Suurin osa näyttelystä käsitteli kuitenkin nimen omaan pilapiirrosten historiaa, ja lukuisat pilakuvat, niin mielenkiintoisia kuin olivatkin, jäävät varmasti avautumatta muillekin jotka eivät ole perehtyneet Britannian poliittiseen historiaan. Sylkiäiskamaa oli sitten esillä täynomaisesti kolmen nukenpään (Thatcher, Ellu ja äitinsä) ja parin tohveliparin verran. Olisin kaivannut enemmän, mutta koska oli ilmainen, en valita.

Eilen kävin ilmoittautumassa Supershorts-lyhärifestivaalin vieraaksi. Festari on kaikille ilmainen, mutta vieraspassilla sai alennusta parista kahvilasta ja ilmaisen drinksun parissa juhlassa. Illalla olinkin sitten matkalla avajaisjuhliin drinksua hakemaan, kun pysähdyin ihmettelemään West Endin Vue-leffateatterin eteen kerääntynyttä väkijoukkoa. Kyseessä oli Stormbreaker-elokuvan ensi-ilta. Siihen jäin minäkin sitten pällistelemään siinä toivossa, että näkisin edes vilauksen filmissä näyttelevästä Ewan McGregorista. Mutta voi! Tähtien saapuessa paikalle väkijoukko villiintyi huiskuttelemaan niin, etten nähnyt yhtikäs mitään. Vain kaksi metriä ihmismassaa erotti minut ja Ewanin. oh. Filmissä pääosaa näyttelevä pojankloppi Alex Pettyfyer (tai jotain sinne päin) sitävastoin poseerasi pitkään kirkuville pikkutytöille (minä olin hiljaa, koska hän ei ollut Ewan). Näin jälkikäteen ajatellen olisi ehkä kannattanut minunkin pyytää nimmari siltä varalta, että pojusta tulee isompikin tähti. Mutta arvostelujen mukaan tämä elokuva ei ole starmaker. En siis myöskään nähnyt Alicia Silverstonea, joka myös esiintyy elokuvassa, mutta kämppikseni oli myynyt myöhemmin illalla hänelle drinksun Red Hot Chilli Peppersien konsertin vippibaarissa. Ja toisenkin. Ja vielä muutaman.

Selviydyin lopulta sen lyhärifestivaalin avajaisbileisiin, mutta juhlapaikkana toiminut Zoo-baari oli jäähdytetty niin jäätävän kylmäksi, että pakenin parin drinksun jälkeen takaisin lämpimään ulkoilmaan. Enpä olisi uskonut, että tällaisella helteellä voi vilustua, mutta tässä sitä taas kröhitään. Enkä sitten tänään kehdannut mennä katsomaan elokuvia ja häiritsemään kanssayleisöä köhälläni. Ehkä huomenna...

Ei kommentteja: