sunnuntaina, heinäkuuta 23, 2006

TV-ateriaelämää

Luovuin jo pari viikkoa sitten työnhausta, kun kävi ilmeiseksi, että kaikki minulle sopivat duunipaikat etsivät vain vaki-ihmisiä. Tutut neuvoivat valehtelemaan, että olen jäämässä pitempään, mutta en mie silleesti... Opintolainalla on siis tullut eleltyä. Suurin osa rahoista on mennyt ruokaan, etenkin kun nykyisen majapaikkani keittiö on niin huonosti varustettu, ettei kokkaamisesta oikein tule mitään ja siispä olen elännyt mikroaterioilla. Onneksi täällä elää niin kiireistä/uusavutonta populaa, ettei ole tarvinnut vielä kertaakaan syödä samaa mikroruokaa useampaa kertaa, vaikka nappaan mukaani vain ateriat, joista saa bäst före -alennusta.

Mutta siirrytäänpä torstaihin ja FNP:n nauhoituksiin. Läheltä piti, etten päässyt sisään. Varmistaakseen täyden katsomon tuotantoryhmä jakaa nimittäin enemmän lippuja kuin paikkoja on studiossa. Ovet aukenivat klo 18.30, ja koska lipussa kehotettiin tulemaan ajoissa, olin paikalla kuudelta. Ja jonohan oli pitkä kuin nälkävuosi. Ihmisiä alettiin päästää sisään jo ennen puolta, mutta siinä vaiheessa kun edelläni oli enää tusinan verran ihmisiä, ilmoitti tuotantoavustaja studion olevan täynnä. Se siitä sitten, ajattelin ja melkein revin lippuni siihen paikkaan. MUTTA sitten ilmeni, etteivät kaikki kutsuvieraat olleet saapuneet paikalle, ja sisään päästettiin vielä parikymmentä ihmistä. Sain vielä aika hyvän paikan katsomon keskivaiheilta käytävän vierestä.

Vieraileva juontaja osoittautui Suomessakin nähdyn Big Brotherin kolmoskauden asukkaaksi Jade Goodyksi. BB:n jälkeen Jade on vastoin kaikkia odotuksia onnistunut roikkumaan julkisuudessa, ja häneltä on juuri ilmestynyt paitsi elämänkerta myös hajuvesi, joka on vieläpä päihittänyt myyntitilastoissa muut julkkishaisut. Täytyy sanoa, että vaikka inhosin Jadea yhtä paljon kuin muutkin BB 3:n aikoihin, niin hän näytti luonnossa paljon hehkeämmältä ja pienen alkukangertelun jälkeen veti shown reippaasti läpi. Musiikkivieraana oli brittien tämän hetken kuuminta rokkihottia oleva Razorlight, joka esitti hittinsä In the Morning. Kaiken kaikkiaan mukavata oli, vaikka (toisin kun lipussa väitettiin) minkäänlaista tarjoilua ei ollut. Jakso esitettiin jo seuraavana iltana, ja onnistuin bongaamaan takaraivoni katsomosta, kiitos tarkoitusta varten hieman hehkeämmällä punalla värjätyn kuontaloni. Ai niin, ja sain netistä liput ensi torstaillekin. Pitää vain muistaa mennä aikaisemmin jonottamaan. Ja ottaa evästä mukaan.

Ei kommentteja: