tiistaina, heinäkuuta 11, 2006

Viikonloppu nousussa.

Perjantainen terroristi-iskujen vuosipäivä näkyi kaupungilla lähinnä poliisien parveiluna ja jatkuvina "security announcementeina" metroasemien sisuksissa. Oli kuin tavallisten kaduntallaajien mielestä paras tapa uhmata terroristien agendaa olisi kapitalismin alttarille uhrautuminen. Ja kyllä, minäkin sitten uskaltauduin alennusmyynteihin uuden kahvimukin toivossa. Parin tunnin hampaidenkiristelyn ja kyynärpäiden väistelyn jälkeen onnistuinkin ulostautumaan Oxford Streetin hornankattilasta Sex Pistols -mukia ja kimaltelevaa valokuvakehystä rikkaampana. Mutta muki se onkin niin hieno ja sen eteen nähtiin niin paljon tuskaa ja vaivaa, etten nyt kehtaakaan tahria sitä kahvilla.

Lauantaina vääntäydyin Finsbury Parkiin, missä järjestettiin ilmainen rasisminvastainen festivaali Rise. Nätti ilma ja vuosipäivän läheisyys veti paikalle ennätysyleisön, ja siinä vaiheessa kun ilmaannuin paikalle, oli puisto jo täynnä Carlsberg-tölkkejä kallistelevia brittejä. Jonot ruokakojuille olivat sen verran pitkiä, että luovutin kättelyssä ja päätin täyttää massuni viinibaarin antimilla (sinne oli jostain syystä lyhyin jono). Harmikseni minua kovasti kiinnostanut komediateltta oli jatkuvasti niin täynnä, että sisään ei olisi mahtunut kirveelläkään. Siirryin siis suosiolla päälavan tuntumaan odottamaan Graham Coxonin keikan alkua.

Olen nähnyt Blurin livenä kahdesti, Ruisrockissa 1996 ja Provinssissa 1999. Jälkimmäisellä keikalla lähes jokainen yhtyeen jäsen näytti kärsivän aikamoisesta viinapöhötyksestä. Coxonhan teki sittemmin pesäeron paitsi Bluriin myös pämppäämiseen ja veti tämän keikan ajan kiltisti Red Bullia. Itse keikka alkoi surkeasti, kun miksaaja oli hukannut Coxonin laulun jonnekin kitaroiden alle. Sitten seurasi muutama keskinkertainen britpop-pastissi (en tunne biisejä koska en omaa levyjä, mutta ylivoimainen inhokkini oli laulu, jossa riimitettiin sanat belly - tele--caster sekä beautiful - really cool). Tämän jälkeen keikan poljento alkoi kuitenkin kulkea rivakammin ja setin loppupuolisko olikin jo aivan loistavan energistä indierokkia. Voisin jopa ostaa levyn kunhan siinä ei ole tuota belly-telly -laulua.

Edit: Selvitin ko. biisin nimen. Onpi Bittersweet Bundle of Misery (sic) levyltä Happiness in Magazines. Yltänyt brittilistalla sijalle 22 vuonna 2004. Kaksi sanaa. Mr Blobby.

Ai niin se kuva.
Sininen läiskä on siis Coxon.

Käytyäni turhaan kuikuilemassa komediateltalla palasin katsomaan Buzzcocksia. Aika ei ole kohdellut näiden herrojen habituksia silkkihansikkain, mutta soitto kulki rutiinilla. Vaan se miksaaja! Tyyppi oli ilmeisen tietämätön siitä että yhtyeessä on kaksi laulajaa, ja vetovuoron vaihtuessa uinui kunkin biisin ensimmäisen neljänneksen. Nolo.

Wailers oli selvä nappivalinta tämän tapahtuman pääesiintyjäksi. Tampereella Klubille mahtuva yhtye keräsi Finsbury Parkiin valehtelematta stadionillisen kansaa. Tässä vaiheessa nälkä ja tungos yhdistettynä yleisön yllä leijuvaan pistävään blossenkatkuun aiheuttivat allekirjoittaneelle pahoinvointia, ja lähdinkin metroasemalle aikaisin välttääkseni paluuruuhkat. Kokonaisuutena silti ihan mahtava kokemus. Ja ihan ilmainen! No, ostinhan minä ohjelmakirjan. Ja paidan. Ja viiniä.

Ei kommentteja: